Kliché 6 “Alt er muligt”

Man kan sikkert føle sig inspireret og begynde at tænke efter for at finde frem til hvad man længes efter i livet.

At påstå at alt er muligt, er forkert – for sådan er det jo ikke. Påstanden forudsætter, at alle har samme forudsætninger, og at det derfor er op til den enkelte hvor meget man klarer.

Tal her om pålæggelse af skyld! Hvis man har en drøm og vil virkeliggøre den, er det selvfølgelig alle tiders, hvis man forsøger, men der er ingen garantier for at komme i mål. Og har man med sig ”at alt er muligt” er det let at føle sig mislykket i stedet for at glæde sig over, at man har afprøvet sine vinger. Der er også en stakåndet opfordring til at vi hele tiden skal være i gang, i bevægelse, se nye muligheder. Men at realisere sig selv handler lige så meget om at stå stille, at give sig selv pusterum og hvile. Indre udvikling handler sjældent om at jage efter den.

Det er mere konstruktivt at tænke, at alle har muligheder ud fra deres specifikke forudsætninger.

Forfatter: Birgit Berggrensson

Jeg er cand.theol. fra Københavns Universitet i 2009 og siden 2011 præst i Den danske kirke i Småland. Jeg er desuden cand.ling.merc. i tysk og engelsk fra Handelshøjskolen i København i 1978 og har været lektor og uddannelsesleder for internationale studier på Niels Brock fra 1980 til 2003 og har arbejdet som projektleder i flere EU projekter i Ungarn og Kroation i årene 1990 til 2004. I januar 2017 udkom min bog "Vend det om" som er en debatbog om rettigheder og næstekærlighed - to modsætninger, som ikke kan forenes. I bogen argumenterer jeg for, at vi mennesker ingen rettigheder har, og foreslår, at man i stedet skal se på det indhold i rettighedstænkningen, som måske kan være berettiget nok. Hvert emne i bogen præsenteres med et eventyr eller en fortælling som indledning, der skal få læseren til at tænke over problematikken - på samme måde som Jesus fik sine tilhørere til at tænke over et problem ved hjælp af lignelser.